10 dolog, amit a ’Harry Potter és a Titkok Kamrája’ adaptációból kihagytak

  1. Harry levele a Mágiaügyi Minisztériumból: Mikor a történet elején Dobby lebegtet egy tortát a vendég feje felett, varázslás történt a Privet Drive 4-en. Ezt a Minisztérium egyből detektálja és mivel egy varázsló, Harry él ott, úgy gondolják, csak ő lehetett. A rendelet tiltja a kiskorú varázslók iskolán kívüli mágikus tevékenységét, Harry kap egy figyelmeztetőt, hogy a legközelebbi alkalomkor ez már eltanácsolással fog járni, ami meg is történik a Főnix Rendjében. A Dursley családnak fogalma sem volt, hogy Harry-nek nem szabad varázsolnia otthon és ebből adódóan sok minden megengedtek félelemből. Ám mikor a levél megérkezik, Harry lelepleződik:

-Arról egy szót se szóltál, hogy itthon nem varázsolhatsz. – Vernon bácsi szemében gyilkos fény táncolt. – Elfelejtetted említeni… Pedig igazán elmesélhetted volna…

És ekkor dönt úgy Vernon, hogy bezárja Harry-t.

37201598_2034134489953342_5379312767188598784_n.jpg

  1. Törpementesítés: Ahogy a Weasley gyerekek és Harry megérkeznek az Odúba Mrs. Weasley büntetésből kiküldi őket a kertbe törpementesíteni. Ha ismerjük az első két rész számítógépes játékát, akkor láthatjuk lelki szemeink előtt, hogy néznek ki ezek a törpék, hiszen ott sokszor előfordultak. A törpementesítés lényege, hogy a törpét kézbe kell venni, jól megpörgetni és messzire elhajítani. Ezzel azt elérve, hogy ne találjanak vissza a kertbe. Lehet versengeni, hogy kitudja a legmesszebbre hajítani. Mr. Weasley viszont elkényeztette őket és szeretnek visszamenni…
  2. Harry nyara az Odúban: Harry-nek ez az első élménye egy varázslók által lakott házban és minden részlet új neki. Az hogy a tükör megmondja neki, hogy miért nem néz ki jól, hogy a padláson van egy szellem, de legjobban az, hogy mindenki szereti. Sok kviddics meccset lejátszottak egy közeli dombon, egyszóval ez volt Harry legjobb nyara. Még akkor is, ha Ginny folyton kerülte olyan kellemetlenül érezte magát, jelenlétében még a tányérját is leverte és a vajba is belekönyökölt.
  3. Borgin & Burkes: Ugyan kimaradt jelenetként láthatjuk, sok részletről lemaradunk, ha nem ismerjük Harry kalandját a Zsebpiszok közben. Harry elvéti a hopporral való utazást és eggyel arrébb löki ki a kandalló. Egy sötét boltban. Nincs sok ideje szét nézni, mert megjelenik Draco Malfoy és apja, Lucius. Harry elbújik előlük, de végig hallja a boltos és Lucius Malfoy beszélgetését. Mr. Malfoy itt próbál megszabadulni néhány sötét tárgyától, amit otthon rejteget, ugyanis a Minisztériumban egyre több razziát tartanak. Draco megakarja kapni a Dicsőség Kezét, amit láthatunk a filmben is. Ez a tárgy gyertyával csak annak világít, aki tartja, tolvajok barátja. Persze Mr. Malfoy nem akar a gyerekéből tolvajt és nem veszi meg (a Félvér Hercegben ennek a kéznek nagy szerepe lesz). Harry itt tudja meg, hogy a Malfoy házban hol vannak ezek az elrejtett tárgyak, amit be is köp Mr. Weasley-nek és súlyos büntetést rónak Malfoy-ra.
  4. Weasley vs. Mr. Malfoy: A filmben is láthatjuk, hogy találkoznak a Czikornyai és Patzában (könyvesbolt). Ám a könyvben Mr. Weasley nem tudja türtőztetni magát, mikor Malfoy becsmérli a családját és ráveti magát Mr. Malfoy-ra és nagy verekedés alakul ki köztük. Csak Hagridnak sikerül szétválasztani őket. Lockhart ráakarta beszélni az újságírót, hogy említse meg a cikkben…
  5. Gilderoy Lockhart első órája: A kimaradt jelenetekben benne van Lockhart első órája, amit számonkéréssel kezd. Arra kíváncsi, hogy a diákok olvasták e már a műveit a nyár alatt. Olyan kérdéseket tesz fel, hogy:

Mi Gilderoy Lockhart kedvenc színe?

Mi Gilderoy Lockhart titkos vágyálma?

Véleményed szerint mi Gilderoy Lockhart eddigi legjelentősebb tette?

Mikor van Gilderoy Lockhart születésnapja, és mi volna az ideális ajándék számára?

Természetesen csak egy valaki tud válaszolni az összes kérdésre. Hermione. Aki nagyon odavan Lockhartért…

  1. A kimúlásnapi parti: Félig Fej Nélküli Nicknek ennek az évnek a Halloweenjakor van az ötszázadik kimúlásnapja. Ezt nagy partival akarja megünnepelni, amire Harry-éket is meghívja. Ahol a zene inkább zaj, kapargálás, az étel romlott, hogy minél erősebb legyen az íze és valamicskét a szellemek is érezzék. Ahol Hóborc Hisztis Myrtle-t cikizi, és megjelenik a fejnélküli futam, ahova Nicket nem veszik be, mert sajnos csak félif fej nélküli… A legrosszabb Halloween a három barát életében és még az első merénylet is ekkor történik… Szegény Mrs. Norris.
  2. A Száfűlé-főzet: Ez az a főzet, amivel Harry és Ron, Crakká és Monstrová válnak. A filmben viszont a hangjuk marad az eredeti, Harry és Ron… Szóval mikor valaki Százfűlé-főzetet iszik mindene az adott emberré változik, igen, a hangszála is. Ami azt jelenti, hogy a könyvben - ennek rendje szerint – a hangjuk is megváltozik. Sőt még próbálgatják a hanghordozást is, hogy tényleg úgy beszéljenek. A Tűz Serlege filmben ez már ennek rendje szerint is van, aztán a Halál ereklyéiben ezt megint elrontják és a hét Harry-nek különböző hangjai vannak…
  3. Harry Valentin-napi kártyája: Gilderoy Lockhart Bálint-napot szervez a Roxfortban. Törpékkel, akik a szerelmes leveleket kézbesítik a nap folyamán. Az egyik folyosón Harry-t is megtalálja egy. És nem engedi el, pedig Harry szökne. Végül a törpe nem csak átadja, de fel is olvassa az üzenetet:

Mint friss főtt varangy, a szeme oly zöld

Haja meg akár a fekete föld.

Szívem már rég csak őérte ég.

A hősért, ki Nagyurat ölt!

Természetesen ez Ginny költeménye, aki persze nem akarta Harry-t leégetni, de sikerült. Eközben Harry táskájában kiborult a tinta és ezt mindet beszívta Denem naplója… Érdekes.

  1. Percy barátnője: Percy egész nyáron Penelope Clearwaterrel levelezett, egy hollóhátas lánnyal. Ha szemfülesek vagyunk, a filmben Félig Fejnélküli Nick a folyósón köszön is nekik mikor karolva sétálgatnak. Randikra járnak az év folyamán és Ginny véletlen rájuk nyit, mikor csókolóznak egy teremben. Ugye Fred és George nem fogja ezért cikizni Percy-t?